Het Gemeentelijk Feestcomité Kuurne zal de Ezelsfeesten dit jaar, omwille van de coronamaatregelen, anders organiseren. Het gemeentelijk feestcomité kiest voor de editie 2020 resoluut voor een creatieve organisatie, met verbindende, innovatieve en deugddoende activiteiten, en met zoals altijd de ezel centraal. Dit jaar komt er geen feesttent, maar de samenwerking met de vele verenigingen wordt wel versterkt.

meer info i.v.m. corona

De laatste richtlijnen van de overheid dwingen het gemeentelijk feestcomité om de Ezelsfeesten (eerste weekend van oktober) dit jaar te herdenken. Het is op dit moment onverantwoord om een massa-evenement te laten doorgaan. Ook de artiesten die reeds geboekt waren, hebben zelf al geannuleerd of raden sterk aan om het evenement niet te laten doorgaan.

De organisatie van de traditionele Ezelsfeesten brengt ook een groot kostenplaatje met zich mee. Jean-Claude Lagappe (voorzitter): “Een tent met een maximumcapaciteit van pakweg 500 personen is gewoonweg verlieslatend. En sponsors aanspreken in deze tijden lijkt ons ook niet evident. Naast het financiële is een tent met alleen maar zittenden navenant voor de sfeer.”

Oproep naar ideeën

Het gemeentelijk feestcomité wil de Ezelsfeesten evenwel niet onopgemerkt voorbij laten gaan en wil een alternatief programma aanbieden.

Hierbij vragen ze naar ideeën van inwoners en verenigingen om samen activiteiten uit te werken. “Alles kan, zolang de ezel centraal staat en de activiteit op een veilige manier kan doorgaan,” klinkt het bij de voorzitter van het gemeentelijk feestcomité. “Met ons comité willen we hulp bieden waar nodig. De klassieke feesttent wordt dit jaar dus niet opgezet. Zo kunnen we dit jaar de horeca en de lokale handelaars maximaal betrekken.”

“Het zou mooi zijn mochten we in samenwerking met de jeugd- en alle andere verenigingen, de horeca, het braderiecomité, de orde van de ezel, het gemeentebestuur, … toch onze jubileumeditie op gepaste wijze kunnen vieren. De feesten in 2021 worden groter als ooit tevoren!” belooft Jean-Claude.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×